Krůtí stehno na zelenině v PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

1 krůtí stehno (cca 1000 g)
100 g slaniny
2 mrkve
1/2 menšího celeru
1 petržel
4 ks sušených rajčat naložených v oleji
2 ks bobkového listu
4 ks nového koření
8 ks celého pepře
100 ml bílého vína
200 ml silného drůbežího vývaru
2 lžíce mouky
1 lžíčka cukru
1 lžička citronové šťávy
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Stehno osolíme, vložíme do Pomalého hrnce, obložíme pokrájenou zeleninou a slaninou, přidáme koření, zakápneme olejem z rajčat a podlijeme vínem a vývarem.

  2. Zapneme na Hight tj. na 4 hodiny. Hodinu před koncem přidáme mouku rozmíchanou v trošce vody a necháme zbývající hodinu provařit.

  3. Stehno vyjmeme, vykostíme, odstraníme i ploché šlachy (babička jim říkala metličky) a pokrájíme na plátky. Omáčku dochutíme, propasírujeme, aby v ní zůstaly kousky zeleniny.

  4. Podáváme s knedlíkem, ale mohly by být i těstoviny nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!