Krůtí stehna z jednoho hrnce se zeleninou, rozmarýnem a basmati rýží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 krůtí stehna spodní(á 500g)
2 červené cibule pokrájené na klínky
2 lžíce olivového oleje
50 g rajského protlaku
3 husté větvičky rozmarýnu otrhané
2 stroužky česneku pokrájené najemno
200 g loupaných rajčat v konzervě
200 g cukety nakrájené na centimetr silná čtvrtkolečka
1 l drůbežího vývaru nebo vody
Sůl
čerstvě mletý pepř
250 g rýže basmati

Postup přípravy receptu

  1. Připravte si hrnec, na jehož dno se vedle sebe vejdou obě stehna.

  2. Do hrnce nalijte olej a přidejte cibuli.

  3. Opékejte za občasného míchání asi 2-3 minuty.

  4. Přidejte protlak, promíchejte a zalijte litrem horkého vývaru nebo vody.

  5. Vložte do hrnce loupaná rajčata, česnek, rozmarýn a krůtí stehna.

  6. Osolte, opepřete, přikryjte a vařte pozvolna 1,5 hodiny.

  7. Přidejte cuketu. Vařte 10 minut.

  8. Rýži propláchněte, dokud nebude voda čirá.

  9. Z hrnce slijte tekutinu a odměřte 1,5x větší množství než rýže (dobře se vám toto množství odhadne klasickým hrnkem o objemu 250 ml).

  10. Vyndejte maso z hrnce, přidejte rýži a zalijte odměřenou tekutinou.

  11. Promíchejte.

  12. Nyní můžete maso buď vrátit zpět do hrnce, nebo si jej uložte do tepla.

  13. Rýži se zeleninou vařte 10-15 minut na mírném ohni. To je vše. Můžete servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!