Krůtí srdce dušené na česneku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 kg krůtích srdcí
2 větší cibule
20 dkg uzeného špeku
1 palice česneku (cca 6 velkých stroužků)
1 kostka masoxu nebo 0,5 litru drůbežího vývaru
hladká mouka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájený uzený špek vyškvaříme v hrnci a přidáme nakrájenou cibuli. Krůtí srdce očistíme a ořežeme to, co se nám nelíbí. Pokud nejsou srdce moc velká, tak je nakrájíme podélně na poloviny a pokud jsou velká tak na čtvrtky.

  2. Nakrájená srdce dobře propláchneme, aby se vyplavila případná krevní sraženina. Do hrnce k opečené cibuli s vyškvařeným špekem přidáme nakrájená srdce a zprudka orestujeme. Podlijeme vývarem, a necháme dusit.

  3. Okořeníme solí, pepřem a uvedeným množstvím prolisovaného česneku. Dusíme do měkka cca 45-60 minut. K zahuštění použijeme tmavou instantní jíšku. Lehce provaříme cca 15 minut a je hotovo. Podáváme s bramborem nebo rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!