Krůtí soté s hlívou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtích prsou
200 g libové anglické slaniny
1 větší cibule
250 g hlívy ústřičné
1 stroužek česneku
sůl
pepř
sladká mletá paprika
1 lžíce sójové omáčky
1 sklenka leča, (nejlépe domácího)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky. Na lžíci oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přihodíme malé kostičky slaniny a restujeme dozlatova. Cibuli zaprášíme lžičkou papriky, přidáme maso a hlívu, nakrájenou na proužky a chvíli to necháme opékat. Opečené maso lehce podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme.

  2. Po chvíli přidáme rozmačkaný česnek, sůl a pepř a dusíme dále. Když je maso měkké, ochutíme ho sójovou omáčkou a nakonec přidáme lečo. Ještě trochu necháme povařit a vypneme. Jako přílohu volíme rýži, hranolky nebo čerstvý chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!