Krůtí roláda s mrkví

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 střední plátek z krůtího prsa
2 - 4 plátky šunky
sůl
plnotučná hořčice
1 cibule
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička mleté červené sladké papriky
1 mrkev
1 kostka bujónu
hladká mouka
1 menší sladkokyselá okurka

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí plátek naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Poklademe plátky šunky a na jeden konec položíme oškrábanou mrkev. Stočíme do rolády a trochu zpevníme nití. Mrkev může na kocích vyčnívat.

  2. Oloupanou a nakrájenou cibuli usmažíme na oleji dorůžova, přidáme papriku, zamícháme a ihned zalijeme trochou vody. Do vařícího základu vložíme roládu, přidáme bujón a za občasného obracení a podlévání dusíme do měkka.

  3. Roládu vyndáme, přidáme na drobno nakrájenou okurku a zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody. Omáčku provaříme, dochutíme solí a nakrájíme roládu. Podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!