Krůtí roláda

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 balení chlazeného krůtího masa
3 polévkové lžíce rybízové marmelády
sůl
pepř
plátkový sýr
2 cibule
10-20 dkg selského salámu (na kostičky nakrájeného)
1 sklenka Kunovjanky bez nálevu
velká hrst nakrájené zelené cibulové natě
nasekaný libeček
1 kostka zeleninového bujonu
sádlo
1 vrchovatá polévková lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Omyté, osušené na plát rozříznuté maso naklepeme přes potravinovou folii nebo sáček od středu do stran. Osolíme, mírně opepříme a natřeme rybízovou marmeládou.

  2. Na osmaženém salámu s cibulkou uděláme klasická míchaná vajíčka, do kterých vmícháme Kunovjanku, hrst cibulové natě a libeček.

  3. Na marmeládou potřený plát rozložíme plátkový nebo nastrouhaný sýr, pomažeme vychladlou vaječnou směsí, zabalíme a zajistíme silnější nití.

  4. V papiňáku osmažíme na rozpáleném tuku nadrobno pokrájenou cibuli, vložíme roládu a prudce ji opečeme ze všech stran.

  5. Přidáme asi 5 dl vody, kostku bujonu, hrnec uzavřeme a pod tlakem dusíme 30 minut.

  6. Hrnec odstavíme, necháme dojít, otevřeme, roládu vyjmeme, nitě odstraníme a maso uchováme v teple.

  7. Ve 3 dl studené vody rozmícháme mouku a za stálého míchání vlijeme do vařící šťávy. Podle chuti dochutíme a necháme ještě 10 minut provařit.

  8. Roládu nakrájíme na plátky, vložíme zpět do šťávy a prohřejeme. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem. Hodí se různé zeleninové saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!