Krůtí roláda
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 balení chlazeného krůtího masa
- 3 polévkové lžíce rybízové marmelády
- sůl
- pepř
- plátkový sýr
- 2 cibule
- 10-20 dkg selského salámu (na kostičky nakrájeného)
- 1 sklenka Kunovjanky bez nálevu
- velká hrst nakrájené zelené cibulové natě
- nasekaný libeček
- 1 kostka zeleninového bujonu
- sádlo
- 1 vrchovatá polévková lžíce hladké mouky
Postup Krůtí roláda
Postup přípravy receptu
-
Omyté, osušené na plát rozříznuté maso naklepeme přes potravinovou folii nebo sáček od středu do stran. Osolíme, mírně opepříme a natřeme rybízovou marmeládou.
Na osmaženém salámu s cibulkou uděláme klasická míchaná vajíčka, do kterých vmícháme Kunovjanku, hrst cibulové natě a libeček.
Na marmeládou potřený plát rozložíme plátkový nebo nastrouhaný sýr, pomažeme vychladlou vaječnou směsí, zabalíme a zajistíme silnější nití.
V papiňáku osmažíme na rozpáleném tuku nadrobno pokrájenou cibuli, vložíme roládu a prudce ji opečeme ze všech stran.
Přidáme asi 5 dl vody, kostku bujonu, hrnec uzavřeme a pod tlakem dusíme 30 minut.
Hrnec odstavíme, necháme dojít, otevřeme, roládu vyjmeme, nitě odstraníme a maso uchováme v teple.
Ve 3 dl studené vody rozmícháme mouku a za stálého míchání vlijeme do vařící šťávy. Podle chuti dochutíme a necháme ještě 10 minut provařit.
Roládu nakrájíme na plátky, vložíme zpět do šťávy a prohřejeme. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem. Hodí se různé zeleninové saláty.