Krůtí ragů v pivní šťávě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1/2 kg krůtích prsíček nebo vykostěného stehna
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce kečupu
- 10 dkg anglické slaniny
- 1 lžíce zakysané smetany
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- 3 dcl piva (12°)
Postup Krůtí ragů v pivní šťávě
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přidáme kousky z krůtího masa, rychle opečeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Zamícháme a zprudka a za stálého míchání restujeme ještě asi 2 minuty.
Pak přilijeme 3 dl piva a 3 dl vody nebo vývaru, přidáme kečup, utřený česnek a necháme chvíli povařit.
Nakonec vmícháme lžíci smetany a necháme ještě přejít varem. Osolíme, opepříme a máme hotovo. Podáváme s těstovinami, nejlépe s makarony a na talíři horké posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.