Krůtí plátek s mangoldovou náplní

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 plátky z krůtích prsou
sůl
pepř
hořčice
1/2 pórku
50 g uzené slaniny
náplň:
150 g mangoldu
150 g tvrdého sýra
1 vejce
1 lžíce jemné strouhanky

Postup přípravy receptu

  1. Mangold sparíme, rozmixujeme a necháme prechladnúť. Potom vmiešame strúhaný syr, strúhanku a necháme 10 min postáť.

  2. Plátky mäsa jemne naklepeme (najlepšie hánkami), osolíme, okoreníme, potrieme horčicou. Na plátky dáme náplň a plátky prehneme a spichneme ihlou.

  3. Do pekáča dáme na kolieska narezaný pór a na malé kocky narezanú slaninu. Navrch uložíme naplnené mäso.

  4. Podlejeme vodou a v rúre na 180°C pečieme domäkka. Množstvo výpeku kontrolujeme, ak treba podlejeme, aby sme mali dostatok šťavy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!