Krůtí maso pečené na mrkvi a fazolkách s rozmarýnem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g krůtího masa(nejlépe stehna)
1 cibule
2 velké mrkve
1/2 sáčku mražených fazolek
rozmarýn
hrst sezamových semínek
olivový olej
trochu instantní jíšky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku dáme trochu oleje a vytřeme ho, na dno nakrájíme nahrubo cibuli, dál nakrájíme mrkev na čtvrtiny a k ní přidáme a promícháme dohromady a dáme na cibuli do pekáčku.

  2. Nakonec si posolíme maso, dáme ho navrch zeleniny a posypeme rozmarýnem a semínkami, podlijeme trochu vodou a dáme přikryté péct do vyhřáté trouby.

  3. Pečeme 1 hodinu a za tu dobu tak 2x přidáme vodu, po hodině si do hrnečku s vodou vmícháme jíšku a zalijeme krůtí maso, promícháme a odkryté ještě 20-30 minut dopečeme z obou stran (1x otočíme maso).

  4. Musíme mít šťávu, tak podle toho podléváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!