Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

5 krůtích (kuřecích) řízků
sůl
pepř
80 g tuku
1 střední cibule
30 g hladké mouky
40 g rajčatového protlaku
1 PL hořčice
2-3 stroužky česneku
1 kostka bujónu
Nádivka:
50 g slaniny
150 g kysaného zelí
pepř
1 brambor
1 menší červená kapie (špičatá, tenká)
3 nožičky tenkých párků

Postup přípravy receptu

  1. NÁDIVKA: Na kostičky nakrájenou slaninu necháme částečně roztavit, přidáme nakrájené zelí (kdo chce, může propláchnout), krájenou kapii, trošku opepříme a krátce podusíme. Necháme vychladnout a přidáme jemně nastrouhaný brambor (slijeme vodu) a promícháme.

  2. Maso naklepeme, osolíme, mírně opepříme a potřeme nádivkou. Doprostřed dáme kousek (1/2) oloupaného párku, smotáme a upevníme.

  3. Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli dorůžova, necháme na ní zatáhnout závitky, podlijeme je a dusíme do měkka. V průběhu dušení přidáme bujón.

  4. Měkké závitky vyjmeme a šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vodou. Přidáme rajčatový protlak, hořčici a česnek a šťávu provaříme.

  5. Nakonec ji dochutíme podle potřeby solí, přecedíme na závitky a společně necháme projít varem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!