Krůtí kostky s klobásou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtího stehenního svalu bez kosti a kůže
2 nožky klobásy pikantnější chuti
2 větší cibule
1 lžíci oleje
1 lžíci mleté sladké papriky
2 lžíce granulovaného česneku
4 lžíce worcesterové omáčky
1 masitou papriku
200 ml vývaru nebo vody
100 ml vody+1 lžíci hladké mouky
sůl
mletý pepř
nasekané lístky petržele

Postup přípravy receptu

  1. Cibule nakrájíme na osminky, klobásy na silnější kolečka.

  2. Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kostky a dáme je do zapékací mísy. Přidáme sůl, pepř, mletou papriku a česnek, omáčku, olej, nakrájené cibule a klobásy.

  3. Vše důkladně rukama promícháme, přiklopíme víkem a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice. Pokud spěcháme, tak alespoň na 2 hodiny.

  4. Poté rozehřejeme troubu na 200°C.

  5. Masitou papriku nakrájíme na větší kusy, přidáme ji k uleženému masu, podlijeme vývarem a přikryté dáme do trouby.

  6. Pečeme na 180°C 60 minut. 20 minut před koncem přidáme vodu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, promícháme a odkryté dopečeme.

  7. Posypeme petrželkou a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!