Krůtí kari se špenátem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtího masa
500 g listového špenátu
1 cuketa
1 mrkev
1 červená cibule
2 stroužky česneku
200 ml kokosového mléka
šťáva z půlky citronu
kokosový olej
sůl
pepř
česnek
kari

Postup přípravy receptu

  1. Maso a cibuli nakrájíme, cuketu a mrkvičku si nastrouháme nadrobno.

  2. Na kokosovém oleji nejprve zpěníme cibuli, po chvíli přidáme nastrouhanou mrkev a cca po dvou minutách i maso. Vše bohatě zasypeme kari kořením a zprudka restujeme, aby se maso zatáhlo. Poté přiměřeně osolíme, opepříme, zalijeme kokosovým mlékem, citrónovou šťávou a necháme asi 10 minut zvolna pod pokličkou dusit.

  3. Po této době přidáme na nudličky nastrouhanou cuketu a nakonec listový špenát. Vše společně vaříme ještě asi 5 minut, pokud se nám omáčka zdá příliš řídká, můžeme přidat lžíci strouhaného lněného semínka. Jakmile má jídlo pro nás uspokojivou konzistenci, sporák vypneme a přidáme 2 utřené česneky. Necháme chvíli dojít“ a rozležet a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!