Krůtí kari (curry)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 kg krůtího masa
2 lžičky hot kari pasty
2 lžičky koření Madras curry (červené kari)
1 lžička kurkumy
2 lžíce oleje
2 lžíce másla ghí (nemáte-li, pak i obyčejné, nebo olej, třeba sezamový)
3 stroužky česneku – na plátky
zázvor (cca 3x4 cm) – na nudličky
1/2 větší mrkve – na plátky škrabkou
1/2 žluté papriky – na nudličky
1/2 malé cukety – na nudličky
2 hrsti čerstvého špenátu
kokosové mléko
sweet chilli omáčka (množství individuálně)
sůl
pepř
dle chuti trochu třtinového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme den předem na kousky. Z kari pasty, kari koření, oleje a kurkumy umícháme marinádu, ve které necháme maso do druhého dne.

  2. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo, orestujeme na něm česnek a zázvor (do zavonění“). Přidáme maso, restujeme asi 5 minut, přihodíme mrkev, papriku a cuketu, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme chilli omáčku a dusíme (asi 10 minut).

  3. Když je maso měkké, přidáme dobře vypraný špenát, necháme na pánvi jen trochu změknout (cca 2 minutky).

  4. Celé jídlo podle chuti doladíme - já přidávám ještě trochu třtinového cukru a podle potřeby chilli omáčku (tu my rádi). Podáváme s rýží, doporučuji basmati uvařenou s trochou kurkumy (pro barvičku).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!