Krůtí guláš Pikant

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

vykostěné horní krůtí stehno
olej
2 cibule
100 g klobásy Chorizo
sůl
pepř
červená mletá paprika
rozmarýn
feferonka
sterilovaná kapie
popřídě hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehno vykostíme a nakrájíme na kostky. (Z kostí můžeme připravit vývar, kterým potom maso podléváme.)

  2. V kastrolu rozpálíme olej, na něm dozlatova osmažíme na kostičky nakrájené cibule, přidáme maso a za stálého míchání necháme na prudkém ohni zatáhnout. Příkon zmírníme, maso osolíme, přidáme pepř, rozmarýn, mletou papriku a na kolečka nakrájenou klobásu, podlijeme vývarem nebo vodou. Necháme dusit pod pokličkou, až je maso měkké, podle potřeby doléváme vývar.

  3. Ke konci dušení můžeme lehce zahustit moukou rozmíchanou v trošce studené vody, ale můžeme také nechat jen malinko vydusit šťávu a nezahušťovat. V této fázi přidáme sterilovanou kapii a gulášek ochutnáme. Pokud se nám zdá málo pikantní, přidáme nasekanou feferonku a ještě chvíli provaříme. Na talířích pak guláš posypeme pokrájenou jarní cibulkou a podáváme s knedlíkem, těstovinami, rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!