Krůtí filé s paprikou, kari-pomerančovým bulgurem a jogurtovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

330 g krůtí filé
150 g bílý jogurt
15 g petrzelove nate
200 g bulguru
6 g kari
1 červená cibule
1 pomeranč
1 zelená paprika
sůl
pepr
90 ml olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Papriku nakrajet na ctvrtky, odstranit vnitrni stonek. Nasledne ctvrtky nakrajet na cca 0,5 cm siroke prouzky. Oloupat cibuli a cesnek. Cibuli rozpulit a podelne nakrajet na tenke sloupce. Cesnek spracovat na male kosticky.

  2. Slupku pomerance ostrouhat a vymackat stavu z nej. Kruti file studene oplachnout a osusit, nasledne nakrajet na cca 1 cm prouzky.

  3. 1 lzicku pomerancove strouhanky spolecne s pomerancovou stavou, 400 ml vody, 2 lzicemi olivoveho oleje a kari privezt k varu. Ochutit s 1 lzickou soli.

  4. Pridat bulgur do pomerancovo-kari vody. Pri michani znovu privezt k varu. Nasledne odstranit hrnec z plotynky a nechat protahnout 7 minut.

  5. Ohrat v panvi 4 lzice olivoveho oleje. Kruti filety z obou stran pri vysoke teplote cca 3 minuty do zlata smazit.

  6. Snizit teplotu na stredni stupen, pridat papriku a smazit dalsich 8 minut. Nasledne pridat cibuli a cesnek a dalsi 2 minuty smazit. Okorenit 1 lzickou soli a, dle chuti, i peprem.

  7. Listky petrzele dat stranou na pozdejsi dekoraci. Zbylou petrzelku oskubat ze stonku, na hrubo nasekat. Nasledne vmichat k bulguru. Dat jogurt do misky a ochutit soli.

  8. Kari-pomerancovy bulgur dat do stredu na talir. Na bulgur ukladat kruti filety a zeleninu. Nasledne pokapat vse jogurtovou omackou. Nakonec dekorovat petrzelkovou nati.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!