Krušovické vepřové plátky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové kýty (krkovice)
- sůl
- pepř
- hladká mouka na poprášení masa
- 2 lžíce sádla
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce domácího kečupu
- 1 chilli paprička
- 300 ml Krušovice černé pivo
- 250 ml vývaru
Postup Krušovické vepřové plátky
Postup přípravy receptu
-
Z omytého a osušeného masa nakrájíme 4 plátky, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo, plátky masa poprášíme moukou a opečeme na sádle z obou stran. Zapneme troubu na 170° C.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší kostky, maso dáme stranou a cibuli v pánvi opékáme, až začne chytat barvu. Přidáme česnek, kečup (může být koupený), dle chuti papričku, promícháme a zalijeme pivem. Necháme odpařit alkohol, přendáme do nádoby s víkem, která se hodí k pečení v troubě, zalijeme vývarem a dáme uzavřené poklicí do trouby.
Pečeme hodinu, pak vyndáme maso stranou a omáčku propasírujeme přes sítko, dle chuti přidáme pepř a sůl. Podáváme s bramborovým knedlíkem, kaší nebo šťouchanými bramborami a doplníme vhodným salátem - okurkovým, hlávkovým nebo dle chuti jiným.