Křupavý patizon z trouby

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

patizon
1 vejce
1 stroužek utřeného česneku
mléko
sůl
Na obalení:
hladká mouka
strouhanka a parmazán 2:1
pepř
1/2 lžičky papriky - dala jsem uzenou
trochu oleje

Postup přípravy receptu

  1. Patizon nakrájíme na cca 1 cm plátky, oloupeme a vytáhneme vnitřní zrníčka. Osolíme z obou stran a necháme pustit vodu. Poté osušíme.

  2. Vejce rozšleháme s mlékem a česnekem. Strouhanku smícháme s pepřem, sýrem a paprikou. Kousky osušeného patizonu obalíme v mouce, vejcích a ochucené strouhánce.

  3. Uložíme na plech s pečícím papírem, lehce potřeným olejem. Kousky na plechu ještě lehce zakápneme olejem a pečeme na 200 st cca 15 minut - do křupava. Můžeme podávat s nějakým vašim oblíbeným dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!