Chuťovka - slaninové tyčky / vrtulky /

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 listové těsto
200 g plátků anglické slaniny (velmi tenkých)
1 vejce
červená mletá paprika
kmín
hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme natenko a pak rádýlkem nakrájíme 4-5 cm široké proužky, dlouhé cca 20 cm. Na každý pruh položíme dlouhý plátek slaniny a posypeme ji slabě ostřejší sypkou červenou paprikou (plátky slaniny si předem upravíme podle tvaru a velikosti proužků těsta).

  2. Těsto přehneme podélně napůl, okraje stiskneme prsty a několikrát přetočíme, abychom dosáhlí tvarů vrtule.

  3. Slaninové tyčky rozložíme na plech s pečícím papírem nebo na plech, vypláchlý studenou vodou. Každému kousku uděláme dostatek místa, protože těsto trochu nabude.

  4. Tyčky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a celým kmínem a libovolnou bylinkou.

  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě zpočátku zprudka, pak již na mírnější teplotě hezky dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!