Křupavé zapečené brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6 větších uvařených brambor den předem
100 g šunky nebo měkkého salámu nastrouhaného na hrubo
100 g strouhaného tvrdého sýru
2 stroužky utřeného česneku
2 hrsti strouhanky
koření na americké brambory
sůl (opatrně, sýry bývají dost slané)
pepř
rozpuštěné máslo nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory strouháme na hrubším struhadle. Doporučuji strouhat na plech s pečícím papírem, kde se budou péct. Strouháme tak, aby byly drolivé a nespojily se.

  2. Do brambor zlehka přidáme sůl, pepř, šunku a polovinu sýru. Zasypeme strouhankou a jen lehce převracíme a obalujeme, aby to bylo jako drobenka. Rozpustíme máslo a přidáme česnek. Brambory česnekovým máslem pokapeme.

  3. Pečeme rozprostřené cca 15-20 minut do křupava a zlaté barvy. Před koncem posypeme zbylým sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!