Křupavé plněné rolky

Recepty, Moučníky

Suroviny

600 g polohrubé mouky
1 kostka (42 g) droždí
3 lžíce krupicového cukru
300 ml vlažného mléka
1 lžička soli
1 vejce
2 žloutky
150 g rozpuštěného másla (Hery)
Náplň:
250 g tvarohu
2 žloutky
4 bílky
špetka muškátového oříšku
100 g krupicového cukru
Na dohotovení:
2 lžíce másla
5 lžic krupicového cukru
1 lžíce skořice
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobíme ve vlažném mléce a necháme vykynout kvásek. Pak ho přidáme k ostatním ingrediencím, zaděláme vláčné těsto a necháme ho vykynout na dvojnásobek.

  2. Mezitím si utřeme z tvarohu a žloutků a koření hladký krém, do kterého přidáme sníh vyšlehaný z bílků a cukru. Já dala do tvarohu pouze 1 žloutek a sníh ze 3 bílků a náplně bylo dost.

  3. Vykynuté těsto rozdělte na jednotlivé dílky, každý z nich pak vyválejte na na placičku, kterou si pomyslně rozdělte na 3 díly.

  4. Na prostřední naložte část tvarohové náplně (obr.2) a překlopte jedním z volných konců, zatímco druhý konec nakrojte speciálním tvořítkem na mřížky, radýlkem či nožem (obr.3).

  5. Pak překlopte na mřížku (obr.4) a dejte na plech péct mřížkou nahoru. Na plechu nechte nakynout, potřete vejcem a pečte ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut dorůžova.

  6. Ještě horké potřete rozpuštěným máslem a obalte v cukru smíchaném se skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!