Krupave kvetakove placicky s bulgurem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 květák
1 hrneček (200 ml) bulguru
200 ml vývaru
1 vejce
1 lžička římského kmínu
1 lžička mletého nového koření
1 lžíce harissa pasty
hrst nadrobno nasekané hladkoliste petrželky
1 lžíce strouhanky
2 vrchovatě lžíce hladké mouky
sůl
pepř
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur zalijeme horkym vyvarem, prikryjeme, nechame vstrebat tekutinu a pote vychladnout.

  2. Syrovy kvetak rozdelime na ruzicky, vlozime do food procesoru a rozmixujeme.

  3. Prendame do misy, pridame bulgur, ze ktereho, pokud je treba, rukama vymackame zbylou tekutinu, koreni, harissu, vejce, mouku, strouhanku, petrzelku a promichame. Dochutime soli a peprem.

  4. Ze smesi tvorime placicky, ktere smazime ve vyssi vrstve oleje dozlatova.

  5. Podavame s brambory v libovolne uprave, nebo v pita chlebu se zeleninovymi salaty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!