Křupavé krůtí stehýnko se svíčkovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 velké krůtí stehno (použila jsem spodní stehno z 16 kg krůty)
80 g celeru
80 g petržele
160 g mrkve
2 kuličky nového koření
2 kuličky jalovce
2 kuličky pepře
1 velká cibule
50 g špeku
hladká mouka
1 bílý jogurt
sůl
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehno omyjeme a osolíme. Opečeme ho z obou stran na oleji, přidáme špek, cibuli, veškerou očištěnou zeleninu, koření a vše zalijeme horkou vodou zhruba do půlky stehna.

  2. Zavřeme poklicí a pečeme v troubě na 250°C 1 hodinu. Potom hrnec z trouby vytáhneme, krůtí stehno přendáme na plech, ještě jednou posolíme a pečeme dál v troubě, dokud není stehno krásně křupavé.

  3. Z hrnce vytáhneme kuličky koření, přidáme 1 bílý jogurt, 1 lžíci cukru, 2 lžíce hladké mouky a celé to promixujeme ponorným mixérem.

  4. Přecedíme přes cedník a necháme ještě dalších 10 minut provařit. Dosolíme. Podáváme s knedlíkem a pečenou krůtou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!