Křupavé bramboráčky s pivním sýrem a uzeným

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

3 velké brambory
1 červená cibule
1 pivní sýr
uzené maso cca 15 dkg
2 stroužky česneku
1 PL škrobu - Solamylu
sůl
pepř
zelená petrželka
čerstvá majoránka nebo sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme a nahrubo nastrouháme, vymačkáme veškerou tekutinu.

  2. Přidáme pokrájené uzené maso, nastrouhaný nebo na kostičky nakrájený pivní sýr, cibuli na jemné proužky, rozmačkaný česnek, lžíci škrobu a bylinky, osolíme a opepříme.

  3. Troubu si rozpálíme na 220°C.

  4. Plech si vyložíme pečícím papírem, který lehce potřeme olejem a rukou na něj vytvarujeme placičky z připravené hmoty.

  5. Vždy přebytečnou tekutinu vymačkáme.

  6. Pečeme přibližně 10 min. a potřeme i shora olejem.

  7. Poté dopečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!