Křupavé bramboráčky s pivním sýrem a uzeným
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 3 velké brambory
- 1 červená cibule
- 1 pivní sýr
- uzené maso cca 15 dkg
- 2 stroužky česneku
- 1 PL škrobu - Solamylu
- sůl
- pepř
- zelená petrželka
- čerstvá majoránka nebo sušená majoránka
Postup Křupavé bramboráčky s pivním sýrem a uzeným
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme a nahrubo nastrouháme, vymačkáme veškerou tekutinu.
Přidáme pokrájené uzené maso, nastrouhaný nebo na kostičky nakrájený pivní sýr, cibuli na jemné proužky, rozmačkaný česnek, lžíci škrobu a bylinky, osolíme a opepříme.
Troubu si rozpálíme na 220°C.
Plech si vyložíme pečícím papírem, který lehce potřeme olejem a rukou na něj vytvarujeme placičky z připravené hmoty.
Vždy přebytečnou tekutinu vymačkáme.
Pečeme přibližně 10 min. a potřeme i shora olejem.
Poté dopečeme dozlatova.