Krtkovo meruňkové tajemství

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
3 vejce
50 g cukru
1 kakaový pudink
1 lžíce kakaa
100 g polohrubé mouky
na špičku nože prášku do pečiva
Krém:
200 ml 30% smetany ke šlehání
1x smetana fix
250 g mascarpone
1x vanilkový cukr
50 g nastrouhané čokolády (milka)
Na dozdobení:
malinová marmeláda
meruňkový kompot
1x čiré dortové želé
plátky mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme do tuha, zašleháme žloutky a cukrem. Postupně vmícháme pudink, kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme asi 15 minut na 170°C dle typu trouby.

  2. Na krém vyšleháme smetanu se smetanafixem, ve vedlejší míse prošleháme mascarpone s vanikovým cukrem, přidáme vyšlehanou šlehačku a nastrouhanou čokoládu.

  3. Vychladlý korpus podélně rozřízneme, pomažeme marmeládou, přiklopíme druhou půlkou a potřeme připravenou náplní.

  4. Poklademe meruňkami.

  5. Z kompotové šťávy a želé připravíme želatinu na pokrytí dortu, boky dortu dozdobíme plátky mandlí. Necháme ztuhnout v ledničce nejlépe do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!