Kroupové rizoto

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1,5 hrnku krup
8 hnědých žampionů
1 hrnek hrášku
2 dcl bílého vína
asi 300 g uzeného masa
4 šalotky
3 stroužky česneku
hrnek pokrájené směsi kořenové zeleniny (mrkev, celer a petržel)
bobkový list
nové koření
2 lžičky domácí podravky
4 lžíce smetany
lžička feferonkové pasty
100 g sušené šunky nebo slaniny

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu si dáme vařit kroupy s bobkovým listem, novým kořením, podravkou a masem. Vaříme do měkka.

  2. Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme šalotku, necháme zesklovatět. Přidáme zeleninu a restujeme asi tak 10 minutek.

  3. Pak přidáme žampiony, slaninu, feferonkovou pastu a restujeme. Podlijeme vínem a provaříme, dokud se víno nevypaří.

  4. Ke konci přidáme hrášek a česnek. Podle potřeby přidáme trošku vody.

  5. Nakonec zjemníme trochu smetanou. Dochutíme solí a pepřem. Se solí opatrně, kroupy se vařily v ochucené vodě. Přidáme kroupy, pokrájené maso a zamícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!