Domácí chilli omáčka

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

750 g rajčat
600 g beraních rohů, popř. silnějších chilli papriček do 100 000 SHU
200 g sladké papriky
8 stroužků česneku
1 lžička soli
1 lžička cukru
400 g cibule
1,2 litru vody
0,4 litru octa
2x rajský protlak (cca 2x 140 g)
3 lžíce oleje na pánvici

Postup přípravy receptu

  1. Feferony nakrájíme na pásky cca 1 cm, cibuli nakrájíme nadrobno. Do velké pánvice dáme olej, dále pak feferony, cibuli, prolisovaný česnek a osolíme. Restujeme cca 15 minut naplno a mícháme.

  2. Pak přesypeme do velkého hrnce obsah pánvice, přidáme rajčata nakrájená nadrobno, vodu a cukr. Vaříme cca 20 minut a nebo do vypaření vody.

  3. Do hrnce přidáme ocet, rajský protlak a promícháme. Necháme 5 minut vychladit ve vodě. Pak směs rozmixujeme. V troubě předehřejeme sklenice, do kterých pak omáčku plníme. Nakonec sterilizujeme v zavařovacím hrnci 20 minut a máme hotovo. Vydrží nejméně rok ve sklepě. Po otevření uchovávat v lednici a spotřebovat do měsíce:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!