Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně

Recepty, Grilování

Suroviny

1-1,3 kg krkovice bez kosti
3 kuřecí stehna
4 větší cibule
žampiony
trocha vývaru nebo piva
kousek sádla
sůl
drcený kmín
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Stehna rozdělíme v kloubu (oddělíme paličku), krkovičku nakrájíme na kusy (1-2 na porci), cibuli nakrájíme na širší proužky a žampiony na plátky. Lornu lehce vymažeme sádlem.

  2. Všechno maso potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, okmínujeme (můžeme sypnout i paprikou) a uložíme do lorny. Cibuli naskládáme mezi maso, vše podlijeme trochou vývaru, zakryjeme víkem a dáme nad oheň na gril.

  3. Za občasného nakukování pod víko (a dalšího podlévání, je-li třeba) pečeme asi hodinu, pak přidáme žampiony a dopečeme. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!