Krkovička po portugalsku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

0,5 kg vepřového krkovice
10 kuliček celého pepře
1 lžička oregana
2 cibule
4 rajčata
1 větší mrkev
2 jablka
12 oliv plněných ančovičkou
sůl
olej
200 ml červeného vína
5 hřebíčků
1 celá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Víno svaříme s hřebíčkem a skořicí a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na kostky, odstraníme tučné části, osolíme a zalijeme vychladlým svařeným vínem a necháme marinovat v lednice aspoň dvě hodiny či déle.

  2. Cibulku nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, olivy na půlky, mrkev nastrouháme nahrubo. Jablka oloupeme a nakrájíme bez jadřinců na půlměsíčky.

  3. V pekáčku na oleji opečeme cibuli, přidáme rajčata a mrkev. Poté vložíme jablka, olivy, osolené maso s vínem a kořením, pekáč přikryjeme alobalem a zvolna asi hodinu pečeme, až je maso téměř měkké.

  4. Před dokončením sundáme alobal, vypneme troubu a necháme maso ještě dojít. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!