Krkovička na rajčatech

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřové krkovice
1 plechovka loupaných rajčat
2 stroužky česneku
hladká mouka
sůl
1/2 lžičky drceného kmínu
mletý pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, klouby prstů je promneme (místo naklepání), osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na trošce oleje orestujeme.

  2. Přidáme kmín, rozmačkaný česnek, zalijeme šťávou z rajčat (pokojové teploty-nedáváme z lednice) a pokud není maso ponořené, přidáme vodu a asi hodinu za občasného promíchání dusíme.

  3. Až máme maso měkké, přidáme k němu rajčata nakrájená na čtvrtky a krátce spolu povaříme. Dochutíme solí, případně i sójovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!