Krkovička na černém pivě s bramborovými špalíčky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky krkovičky bez kosti
- 300 ml černého piva
- 300 ml vývaru
- 1-2 lžičky medu
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce sušené restované cibulky
- pepř
- sůl
- na špalíčky:
- 6 středně velkých vařených brambor
- 1 cibule
- 100 g anglické slaniny
- 3 vejce
- asi 3 lžíce hrubé mouky
- olej
Postup Krkovička na černém pivě s bramborovými špalíčky
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme, vložíme do misky, zalijeme pivem a necháme hodinu a půl naložené.
Poté zprudka opečeme z obou stran dohněda (asi 10 minut). Přidáme plátky česneku, orestujeme, přilijeme pivo a vývar, med, přisypeme cibulku a odkryté necháme asi 5 minut dusit při vysoké teplotě, aby se tekutina zredukovala a šťáva zahustila.
Vařené brambory pečlivě rozšťoucháme a smícháme s vejci a moukou. Slaninu a cibuli nakrájíme na co nejdrobnější kostičky, společně opečeme do zlato-hněda, necháme vychladnout a přidáme k bramborové směsi. Vypracujeme těsto, z kterého tvarujeme špalíčky a dozlatova smažíme v rozpáleném oleji. Vhodnou přílohou je kysané zelí.