Krkovice plněná zelím

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 asi 2 cm plátky krkovice
500 g kysaného zelí
200 g slaniny
100 ml černého 10° piva měla jsem Krušovice
100 ml olivového oleje
1 palici česneku
mletý kmín
sůl
pepř
8 PL plnotučné hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Do plátků krkovice prokrojíme kapsu. Maso opatrně naklepeme, kapsu zevnitř potřeme hořčicí, posolíme, pokmínujeme. Plníme plátkem slaniny a okapaným zelím. Naplněné kapsy stahneme špejlí nebo párátkem. Maso jěště podle chuti osolíme, opepříme, okmínujeme.

  2. Rozmačkaný česnek smícháme se zbytkem hořčice, pivem a olejem vše dobře rozmícháme.

  3. Do připravené marinády dáme maso a necháme přes noc marinovat. Maso dáme i s marinádou do pekáče, dáme do vyhřáté trouby na 200°C a za občasného otočení a polití výpekem maso upečeme. Podáváme s knedlíkem nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!