Krkovice pečená v kysaném zelí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovice (hrubší)
500 g kysaného zelí (já měla německé z Penny a bylo hodně tmavé a kyselé, lepší je Otické)
3 mrkve
1 cibule (větší)
1 lžička cukru
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso dobře naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran.

  2. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, zelí překrájíme (popřípadě propláchneme), přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř, cukr, 3 PL oleje a dobře všechno promícháme.

  3. Do zapékací mísy vlijeme výpek z masa z pánvičky, vrstvu zelí, na to krkovici a přikryjeme opět vrstvou zelí.

  4. Pečeme na 160°C asi 70-80 min. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!