Krkovice naložená v hořčici, pečená s cibulí, paprikami a rajčaty

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovice
ostřejší hořčice (např.dijonská)
sůl
pepř
2 velké cibule
olivový olej na pokapání
4 bílé papriky
4 rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dáme do nádoby přes noc do chladu.

  2. Omyté papriky zbavíme jádřinců, pokrájíme na kousky, omytá rajčata pokrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na kolečka. Druhý den naloženou krkovici vložíme do pekáčku a zasypeme cibulí. Podlijeme malinko vodou a dáme péci do rozehřáté trouby pod program gril na cca 20 minut.

  3. Přidáme nakrájená rajčata a papriky, podle potřeby přidáme vodu a dál již jen pečeme bez grilu dozlatova a doměkka. Podle chuti dosolíme, opepříme. Podáváme se salátem jen tak nebo s bramborem (hranolky apod).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!