Kuřecí křidýlka podle Viktora Preisse

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

12 kuřecích křidýlek
sůl
drcený kmín
3-4 lžíce kečupu (používám domácí)
1 lžička chilli koření (lze vynechat)
šťávu z 1 citrónu
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Omytá křidýlka lehounce osolíme, posypeme kmínem, pokapeme olejem a upečeme v rozehřáté troubě na 200°C dokřupava.

  2. V míse smícháme kečup, špetku soli, chilli koření a šťávu z citrónu. Horká upečená křidýlka vhodíme do mísy s připravenou směsí a protřepeme, aby se vše pěkně obalilo.

  3. Podáváme s čerstvým chlebem nebo jen samotné, jako pohoštění k vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!