Křidýlka marinovaná v balzamikové redukci

Recepty, Grilování

Suroviny

1 kg kuřecí křidýlka
2 lžíce balsamika
1 lžíce citronové šťávy
sůl
citronový pepř
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Křidýlka omyjeme, rozdělíme v kloubu na dvě části a špičky odkrojíme (při grilování se přepalují). Na marinádu smícháme redukci, citronovou šťávu, sůl, pepř a rozetřený česnek, křidýlka v marinádě řádně promícháme a necháme přes noc v lednici.

  2. Asi 2 hodiny před grilováním maso z lednice vyndáme a necháme aklimatizovat. Grilujeme nad žhavými uhlíky, nejprve na prudším žáru z obou stran dozlatova, potom zvedneme rošt (nebo snížíme žár) a grilujeme do propečení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!