Krevetový salát s ananasem a jogurtem

Recepty, Saláty

Suroviny

14 ks středních loupaných krevet
2-3 kroužky kompotovaného ananasu
2 vejce
půl okurky
1 lžička limetové šťávy
3 lžíce řeckého jogurtu
sůl
čerstvě mletý pepř nebo chilli
k dokončení petrželka nebo lístky salátu
volitelný sýr 50 g

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Krevety vhodíme do vařící vody a povaříme 1,5 minuty. Jakmile zrůžoví, scedíme je, necháme okapat a pokapeme limetkovou šťávou. Velké krevety nakrájíme na kousky, necháme pár na ozdobu, malé necháme celé.

  2. Okurku oloupeme škrabkou, rozkrojíme, zbavíme semeníku a nakrájíme nadrobno, přidáme jogurt, dle chuti osolíme, opepříme nebo ochutíme chilli papričkou. Kdo chce, může přidat sýr - např. čedar, goudu apod;nastrouháme ho na salát nebo zamícháme v míse do salátu. Podáváme ozdobené celou krevetou a petrželkou. Můžeme podávat ve skleničkách jako sváteční předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!