Křepelky ala divočina

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 křepelky
máslo nebo Hera
koření Divočina
žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Křepelky omyjeme a posypeme kořením Divočina. Na dno pekáče poklademe plátky másla nebo Hery a na ně vyskládáme křepelky. Na každou můžeme položit ještě další kousek másla nebo Hery.

  2. Troubu vyhřejeme na 150 stupňů. Pekáč přikryjeme víkem a vložíme do trouby.

  3. Pečeme cca 35 minut, po 15 minutách křepelky zkontrolujeme a můžeme v pekáči obrátit, aby se propekly rovnoměrně.

  4. Po cca 35 minutách do pekáče přidáme žampiony pokrájené na půlky, troubu zvýšíme na 230 stupňů a dáme na 10-15 minut dopéci. Pokud se máslo vypeklo, podlijeme.

  5. Křepelky vytáhneme z trouby a podáváme s vhodnou přílohou, my jsme měli pohankové těstoviny a kysané zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!