Krémová polévka z řeřichy

Recepty, Polévky

Suroviny

3 vaničky bio řeřichy
300 g brambor
2 stroužky česneku
2 PL oleje
500 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
200 ml 33% smetany (zakysaná smetana)
nastrouhaný muškátový oříšek
čerstvě mletý pepř
sůl
citronová šťáva
voda nebo mléko, dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, zaprášíme moukou a uděláme zlatavou jíšku. Přidáme vývar, na kostičky nakrájené brambory, 2/3 řeřichy, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme cca 15 minut.

  2. Když jsou brambory měkké, odstavíme hrnec ze sporáku a tyčovým mixerem vše rozmixujeme dohladka. Přilijeme smetanu, dochutíme muškátovým oříškem, pepřem, citronovou šťávou a chvilku ještě provaříme.

  3. Polévku podáváme jen tak nebo s pošírovaným (ztraceným) vejcem a ozdobíme ji lžičkou řeřichy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!