Krém z medvědího česneku s václavkami

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 cibule
1 PL oleje
2 brambory
1500 ml vývar - vody
sůl
pepř
muškátový ořech
2 velké hrsti pokrájených listů medvědího česneku - medvědí česnek
200 ml šlehačky
300 g zamražených václavek

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme drobne nakrájanú cibuľu. Pridáme očistené pokrájané zemiaky, zalejeme vývarom - vodou, osolíme, okoreníme, varíme. V nádobe vedľa si v troche v slanej vody dobre prevaríme václavky.

  2. Keď sú zemiaky mäkké, vhodíme medvedí cesnak, chvíľku varíme.

  3. Odstavíme, rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme šľahačku a václavky aj s vodou, v ktorej sa varili.

  4. Privedieme do varu, prípadně dochutíme a vypneme. Necháme prestúpiť chute. Ak máme čerstvé šampiňóny, stačí ich podusiť na masle a dať do hotovej polievky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!