Křehké kokosové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g mouka hladká
250 g polohrubá mouka
1 prášek do pečiva
250 g tuku (Hera, Zl. Haná...)
200 g cukru moučka
5 žloutků
2 polévkové lžíce kakaa
5 bílků
150 g cukr moučka
200 g kokosu
marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky s práškem do pečiva, tuku, cukru a žloutků zpracujeme těsto, rozdělíme na poloviny, do jedné zapracujeme ještě kakao.

  2. Tmavé těsto rozválíme na plech, potřeme zavařeninou (jakou máte rádi do lineckého) a přikryjeme rozváleným druhým těstem, které také potřeme zavařeninou.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr a vmícháme kokos. Rozetřeme na připravená těsta.

  4. Pečeme na 170°C do zrůžovění (kokosový sníh mi zrůžověl dost rychle, dopékala jsem přikryté alobalem celkem asi 30 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!