Královské řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Bílé těsto:
450 g polohrubé mouky
450 g másla (Hery nebo jiný tuk na pečení)
3 lžíce vody
Tmavé těsto:
200 g cukr moučka
6 vajec
50 g kakao
70 g mleté ořechy
Krém:
250 g másla
200 g cukr moučka
1 žloutek
1/4 l mléka
1 pudink vanilkový

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme bílé těsto a necháme odpočinout v ledničce.

  2. Připravíme tmavé těsto: Ušleháme cukr se žloutky a kakaem, vmícháme mleté oříšky a sníh ze 6 bílků.

  3. Bílé těsto rozdělíme na 2 díly. Jeden díl rozvalíme a upečeme na pečícím papíru, na obraceném plechu (je to nutné, protože těsto je moc křehké, láme se). Druhý díl rozvalíme na pečícím papíře, dáme na plech a vytlačíme až k okrajím plechu, na něj rozetřeme tmavé těsto.

  4. Pečeme v mírně vyhřaté troubě na 160°. Necháme vychladnout na plechu. Pak potřeme krémem a přiklopíme první bílou plackou a pocukrujeme.

  5. Krém: Uvaříme pudink a necháme vystydnout do pokoj.teploty. Ušleháme máslo (Heru) s cukrem a žloutkem, pak zašleháme pudink.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!