Králík s černou omáčkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

králík asi 2 kg mohou být i králičí díly
30 deka špeku
velká cibule
dvě větší mrkve
jedna větší petržel
kus celeru jako pěst
čtyři bobkové listy
šest nových koření
15 kuliček pepře
sůl
hladká mouka
sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Králíka prošpikujte a naporcujte. Osolte a dejte na pekáč. Zeleninu nakrájejte na drobno (můžete i nastrouhat) a dejte na králíka, přidejte bobkový list, může být i vavřínové lupení. Také přidejte nové koření a pepř. Pokud vám zbyl špek, tak ho nakrájejte na plátky a položte na maso.

  2. Dejte do trouby a zvolna pečte cca 1-1,5 hodiny, až bude maso měkké. Podlévejte a až je maso hotové, tak ho vyndejte. Troubu dejte na maximální výkon a přidejte do šťávy mouku a pečte, až to hodně zhnědne.

  3. Potom vše v pekáči rozmixujte, zřeďte horkou vodou, přeceďte. Můžete přisolit, opepřit, je-li třeba můžete kápnout trošku citronové šťávy. Vrte zpátky do pekáče a můžete podávat s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!