Králík pečený v kořenové zelenině
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 4 králičí stehna
- 2 karotky
- 2 žluté mrkve
- 4 stonky řapíkatého celeru
- 2 kořenové petržele
- olej na opečení
- bobkový list
- pepř
- sůl
- snítka petržele
- 0,5 l bílého vína
- 10 dkg anglické slaniny
- kmín
Postup Králík pečený v kořenové zelenině
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu nakrájíme na hrubší kousky, opečeme na oleji dozlatova. Přidáme všechno koření při restování zeleniny.
Obsah pánve nalijeme do pekáčku. Vložíme porce osoleného králíka a posypaného kmínem.
Na něj položíme anglickou slaninu, zalijeme vínem a pečeme 1 až 1,5 hodiny v troubě vyhřáté na 200°C. Podáváme z bramborem.