Králík na uzeném bůčku a žampionech

Recepty, Jiné maso

Suroviny

králičí maso (stehna, přední běhy, hřbety)
4-5 žampionů
150 uzeného bůčku (prorostlého)
1 lžička másla
150 ml bílého vína
200 ml smetany na vaření
1 lžíce sladké papriky
2 lístky bobkového listu
2 kuličky nového koření
vývar podle potřeby
1-2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu nalijeme olej a orestujeme na něm osolené a opepřené maso ze všech stran dorůžova. Pak maso vyjmeme. Na pánev dáme lžičku másla a na kostičky nakrájený uzený bůček. Přidáme nahrubo nakrájené žampiony společně restujeme dorůžova, odstavíme.

  2. Do výpeku po králičím mase přidáme hladkou mouku, sladkou papriku, chvilinku promícháváme a přilijeme smetanu a víno. Pokud nám omáčka hned v začátku hodně zhoustne, přilijeme vývar.

  3. Do smetanového základu přisypeme osmažený bůček se žampiony, bobkový list, nové koření a králičí maso. Společně dusíme tak dlouho, až je maso měkké. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!