Králík na mrkvi

Recepty, Jiné maso

Suroviny

- naporcovaný králík (lze použít i kuře)
- 4 větší mrkve
- 50 g másla
- 1 cibule
- 6 stroužků česneku
- trochu petržele
- trochu pórku

Postup přípravy receptu

  1. V pekáči si rozpustíme máslo, na kterém zpěníme cibuli (nakrájenou na jemno) a mrkev (nakrájenou na kolečka). Králíka si nasolíme a rozložíme do pekáčku na zpěněnou směs. Potřeme ho prolisovaným česnekem a posypeme trochou petržele a pórku.

  2. Pekáč podlijeme a pečeme cca 2 hodiny v zakrytém pekáčku. Během pečení králíka hlídáme, případně dále podlíváme. Na posledních 10 minut horní část pekáčku odklopíme a necháme králíka zčervenat.

  3. Jako příloha se hodí houskové knedlíky (brambory nedoporučuji), dále se hodí hlávkové zelí, okurkový salát i špenát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!