Králík (coniglio) na rajčatech a balzamikovém octu

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 mladý králík
trochu hladké mouky
olivový olej
1 velká cibule
3-4 stroužky česneku
4-5 rajčat
1/2 lžičky kurkumy
1-2 větvičky rozmarýnu
pepř
sůl
1 lžička fenyklových semínek
balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Omytého králíka naporcujte, osušte, poprašte moukou a prudce opečte na olivovém oleji.

  2. Dejte do pekáče, zalijte omáčkou a pečte nezakrytého asi 40 minut při 180°C, v polovině doby znovu potřete 2-3 lžícemi balzamikového octa. Podávejte s polentou nebo bílým chlebem.

  3. Omáčka: Na suché pánvi opražte fenyklová semínka a dejte stranou.

  4. Na oleji osmahněte do sklovita nadrobno nasekanou cibuli a utřený česnek.

  5. Přidejte rozkrájená rajčata (v zimě sterilovaná) a okořeňte kurkumou, rozmarýnem, solí, pepřem a fenyklem.

  6. Vmíchejte 4 lžíce balzamika a nechte vařit do zhoustnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!