Králíčí kousky s hráškem a žampiony

Recepty, Jiné maso

Suroviny

vykostěný hřbet a zadní stehna králíka
cibule
trochu oleje
grilovací koření
provensálské koření
sůl
plechovka hrášku a žampionů
špetka mouky
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěný zadek z králíka pokrájíme na kousky.

  2. Na pánvi WOK zpěníme cibuli na trošce oleje a přidáme kousky z králíka, posypeme grilovacím a provensálským kořením (koření si každý může zvolit dle své chuti) a maso necháme za občasného míchání zatáhnout, pak přiklopíme poklici a za občasného přilévání vody, necháme podusit do měkka.

  3. Když je maso téměř měkké vyklopíme konzervu žampionů a to i s nálevem (měla jsem ve slaném nálevu), dodusíme do měkka. Nakonec vyklopíme konzervu hrášku a už jen prohřejeme. Zahustíme špetkou mouky, necháme provařit. My jsme jako přílohu zvolili rýži, ale můžete podávat s brambory, s hranolky a nebo i s těstovinou, (špagetami).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!