Kotletky na jablkovém pyré

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotletky bez kosti
2 lžíce olivového oleje
2 cibule, najemno nakrájené
2 lžíce kremžské hořčice
5 lžic dětské jablečné přesnídávky
300 ml zeleninového vývaru
sůl
pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Kotletky hodně naklepeme a nařízneme proti kroucení, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Zatím je odložíme a udržujeme v teple (např. zakryjeme alobalem, nebo v troubě).

  2. Na pánvi osmažíme ve výpeku nakrájenou cibulku, vmícháme hořčici, jablkové pyré a vývar a necháme chviličku přejít varem. Dochutíme solí, pepřem, pokud je třeba.

  3. Kotletky přidáme do omáčky a vše asi 5 min. podusíme, aby byly skutečně krásně měkké.

  4. Chuť je mírně nasládlá a jako příloha se hodí bramborová kaše a do ní třeba vmíchat vařenou nakrájenou kapustu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!