Kotleta plněná alpským špekem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové kotlety bez kosti (6 silnějších plátků)
250 g Alpského špeku (Tiroler speck)
2 střední cibule
2 menší karotky
plátek celeru
vepřové kosti na vývar
1 lžička mletého kmínu
6 kuliček nového koření
2 bobkové listy
vepřové sádlo
sůl
pepř
máslová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kotletu nakrájíme na dvoucentimetrové plátky masa.

  2. Ostrým úzkým nožem, uděláme opatrně v plátku kotlety kapsu, přičemž se soustředíme na to, aby nedošlo k proříznutí masa.

  3. Nakrájíme cibuli, mrkev, celer a alpský špek na kostičky.

  4. Na pánvi si vzniklou směs společně promícháme a orestujeme. Necháme ji poté vychladnout.

  5. Kotlety s vytvořenou kapsou plníme špekovo-zeleninovou směsí a otvor každé naplněné kotlety zajistíme párátkem. Kotlety z obou stran osolíme, opepříme a poté obalíme v hladké mouce.

  6. Na větší pánev si dáme rozpustit dvě lžíce vepřového sádla a obalené kotlety zprudka opečeme z obou stran do zlaté barvy.

  7. Opečené kotlety přendáme do většího hrnce, podlijeme vývarem, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a dusíme, dokud není maso měkké. Pokud nám z plnění zůstala trocha náplně, tak ji bez váhání přidáme do vývaru k masu.

  8. Zahustíme dle chuti a potřeby máslovou jíškou a podáváme s vařeným bramborem nebo těstovinami. Před podáváním opatrně odstraníme párátka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!