Kotleta na žampionech s mačkanými brambory

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kotlety
250 g čerstvých žampionů
1 cibule
lžíce a půl sádla
sůl
čerstvě mletý pepř
čtvrt kelímku smetany
půl lžičky červené papriky
lžíce hladké mouky
vývar na podlití (pokud nemáme, tak vodu)
Na mačkané brambory:
brambory
máslo
mléko
nasekané bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřové kotlety na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme lžíci sádla a kotlety z obou stran necháme zatáhnout. Dáme bokem na talíř.

  2. Do pánve s výpekem dáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmahneme, přilijeme vývar (pokud nemáte, zalijte vodou). Kotlety vrátíme zpátky do pánve a přidáme půl lžičky červené papriky. Přikryjeme poklicí a necháme dusit cca 15 minut.

  3. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a na zbytku sádla osmažíme v jiné pánvi. K masu přidáme žampiony, smetanu a dalších 5 minut dusíme. Dle chuti osolíme a opepříme.

  4. Brambory uvaříme, přidáme máslo, trochu mléka, nasekané bylinky a pomačkáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!